Den hårresande sanningen är att det är fullt normalt att tappa hår efter förlossningen. De flesta nyblivna mammor drabbas av håravfall efter sin graviditet. Och det har inget samband med amning som många tror.

Under graviditeten tappar du inte lika mycket hår som normalt. Och av den anledningen kan du uppleva att håret känns extra tjockt under den tiden. Men efter ett par månader så händer det – du tappar hår. Ibland i stora tuvor.

Att håravfallet skulle ha ett samband med amning är en myt. Vad det handlar om är att det hår som du skulle ha tappat under dina nio månader som gravid, i princip faller av i ett svep.

Läs även: Därför kan stress orsaka håravfallmisstag_tvatta_haret

På daglig basis tappar vi i snitt mellan 100 till 125 hårstrån, men tiden efter det att du blivit mamma kan du förlora runt 500 hårstrån per dag. Detta märker du främst när du kammar och tvättar ditt hår.
I takt med att din kropp återhämtar sig och hormonnivåerna återgår till de normala så kommer håravfallet att avta med tiden.

Hjälp håret att växa efter graviditeten

Även om det är normalt att tappa hår som nybliven mamma kan det vara påfrestande. Och ibland behövs en extra kick av viktiga näringsämnen för att håret ska börja växa normalt igen. Original Silicea är ett helt naturligt skönhetstillskott som innehåller kisel samt de viktiga näringsämnena zink, mangan, selen samt biotin. Helt fri från färger, tillsatser och konserveringsmedel. Original Silicea går utmärkt att ta även när du ammar. Här kan du läsa mer om Original Silicea.

Läs även:
5 anledningar till varför kroppen behöver kisel