Armband Insikt - depression

Stress, depression och sorg är några av de ord som står på  Anna Norelius armband som säljs för att minska tabun kring psykisk ohälsa.

-Jag har själv erfarenhet av att få stöd, att stötta andra och att behöva informera sin omgivning gällande sitt tillstånd. Jag känner till den onödiga ensamheten, hopplösheten i att inte förstå vad som är fel och tabun som omger ämnet. Säger Anna Norelius till P4 Malmöhus.

Projektet Insikt syftar till att minska tabun kring psykisk ohälsa, samt att sprida kunskap kring hur man söker hjälp eller bäst stöttar den som lever med det. Det startades av Anna Norelius som går på Lunds tekniska högskola och har erfarenhet av psykisk ohälsa och brinner för att hjälpa andra

Psykisk ohälsa – visa det med ett band

Visa att du vill prata om psykisk ohälsa genom ett arband. Armbandet som Insikt tillverkar är neutrala så man kan ha på det till vardags och samtidigt sprida ordet så fler får insikt.

Menstorskap – stöd i vardagen

Ett  steg för att ta bort tabu och skapa en större förståelse kring Psykisk ohälsa och hjälpa de som drabbas är ett Mentorprogram som Insikt ska starta. Arbetet och pengarna som kommer in från armbanden som sälj och genom bidrag går 100% till att bygga ett mentor och adept program. Ett program det finns material och gemensamma aktiviteter för att de ska kunna stötta och hjälpa varandra,  minska ensamheten speciellt viktigt är detta  i väntan på, eller som komplement till stöd från psykiatrin.

Till hemsida och webshop: www.skaffainsikt.nu/