Vad är glukosamin och hur kan ett tillskott med glukosamin hjälpa vid ledsmärta? Här kan du läsa mer om det naturliga glukosaminet GAG!

Vad är glukosamin?

Glukosamin är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. En naturlig byggsten i broskvävnad och ledvätska som ger flexibilitet, elasticitet och styrka hos ledbrosk, senor, bindväv och ligament. Ämnet hjälper till att smörja leden och bevara dess egenskaper och hälsa. Vid ledbesvär som artros bryts brosket ner. Då kan ett tillskott av naturligt glukosamin hjälpa, för att lindra smärtan och för att behålla rörligheten. Glukosamin är alltid bundet till sulfat eller hydroklorid som oftast svårt att från tarmen nå blodet. Därför binds glukosamin till glykogen och bildar glykosaminoglykaner som klarar detta.

Glykosaminoglykaner

Kosttillskottet GLYC Original innehåller glykosaminoglykaner från grönläppad mussla som bygger upp ledvätskan, bindväv och ligament. Den grönläppade musslan kommer från Nya Zeeland och har länge använts för sina positiva egenskaper vid artros, ledvärk och inflammationer – tillstånd som oftast innebär smärta. GLYC ORIGNAL innehåller extrakt från hela den grönläppade musslan, det innebär att all näring och aktiva substanser som finns naturligt i musslan tas tillvara. Den grönläppade musslan är rik på GlykosAminoGlykaner/GAG som är ett naturligt glukosamin, samt Omega-3-fettsyrorna EPA, ETA och DHA som är naturligt antiinflammatoriska.

Läs om hur Marie-Ann blev fri från ledvärken med hjälp av glykosaminoglykaner

GLYC Original är förstärkt med marint kollagen, zink och C-vitamin. C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning vilket har betydelse för broskets normala funktion, samt till att minska trötthet och utmattning.