Hur brukar du unna ditt hår lite extra ?

Vi har ställt frågan och undrat hur du unnar ditt hår lite extra och fåt in många svar både på Facebook och direkt på mail.
Här har vi summerat ihop en lista på några av era tips för ett vackert och friskt hår.

1. Ha inte för varmt vatten när du tvättar håret. För hög temp gör att håret blir fett fortare. Klarar du av det, så avsluta med kallt vatten, för då blir håret glansigare.

2. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan “sömmar” eller skarvar.

3. För er som ofta sätter upp håret i hästsvans, detta sliter mycket på håret där snodden sitter så variera dess plats! använd heller inte snoddar med en “metalbit”, den skadar håret!.

4. Använd hårkuren 10 minuter varje vecka så belönas du med mjukt, friskt och blankt hår. Gör underverk i trött och livlöst hår.

5. Vacker hud och hår kommer ofta från att man dricker mycket vatten och äter rätt. Hår och naglar reflekterar också hur du mår.
6. Använd bra hårprodukter och använd inte platttång jämt

7. Ge hårbottnen en välförtjänt massage när du masserar in schampot, så kickar du i gång blodcirkulationen – vilket i sin tur får dina hårrötterna att må prima.

8. Ligg på siden-örngott! Håret slits enormt när du ligger på vanliga örngott!

9. En skön natts sömn gör underverk på håret, huden och hela kroppen.
Har du några fler tips som du vill dela med dig av så skriv in dem på vår facebook, kommentera eller skicka oss ett mail info@octean.se.

10. Använd ett tillskott med mineraliskt kisel som Original Silicea för att boosta håret inifrån.  Mer rätt näring inifrån ökar du förutsättningarna för ett tjockt, friskt hår som klarar yttre påfrestningar bättre.