Silicea har spanat in mirakelkurerna som sägs lindra besvären vid akne och pormaskar. Det bästa av allt? Du har garanterat något av följande hemma!

Läs även:
7 enkla tips för att se piggare ut i vinter
Tips och stylingknep för ett trött och slitet hår

1. Tandkräm

En gammal klassisk metod som sägs dra ut orenheter i hyn. Välj en sort som är helt vit och låt den sitta på under natten.

2. Äppelcidervinäger

Gör en egen och privsärd toner! Blanda en matsked äppelcidervinäger med tre matskedar vatten och häll över i en burk eller flaska. Citronsyran i äppelcidervinägern sägs ha en sammandragande effekt som drar ut finnarna. Badda på finnarna innan du går och lägger dig och skölj av på morgonen.

3. Äggvita

Äggvita är ett gammal beprövat husmorsknep mot pormaskar. Låter kanske inte så fräscht, men kanske kan det vara roligt att prova? Badda äggvitan på pormaskarna och låt sitta några minuter innan du sköljer av.

4. Vitlök

Flertalet skönhetsbloggare världen över har gått loss med vitlök. Vitlök sägs nämligen lindra och dämpa svullnad och rodnad på finnar. Beauty hack med vitlök? Tydligen är allt möjligt!

5. Papayafrukt och salt

Papaya sägs rengöra porer, och ska blandas med salt för bästa resultat. Riv en skiva av papayafrukten med ett rivjärn och blanda med ca fem gram salt. Blanda. Massera in på pormaskarna och låt verka i ca 10 minuter innan du sköljer av med vatten.

6. Kanel och honung

Skönhetsexperter har gång på gång talat om att honung har en lugnande effekt på irriterade hudområden, mjukgör huden skonsamt och drar ut smuts. Likaså har kanel dessa egenskaper. Blanda tre matskedar honung med en tesked kanel och du har en ansiktsmask!

7. Is

Precis som att is kan dämpa smärta och svullnad på en en bula så kan också is dämpa svullnaden på en finne. Lägg isen mot finnen med en tunn handduk mellan isen och hudområdet. Låt verka en stund.

Visste du att…

…även Original Silicea kiselgel går att använda som ansiktsmask för att dra ut orenheter i hyn? Tvätta bort din make up och låt huden vara lite lätt fuktig. Smörj därefter in gelen. När gelen har stelnat är det bara att badda av med ljummet vatten och fortsätta din skönhetsrutin som vanligt! 🙂 Här kan du läsa mer om Original Silicea!