nyårslöfte 2016 Octean

Nu är det dax igen att fira av ett år och fira in det nya med bästa bubblet, sprakande raketer och god mat. Men vi är många som ger ett nyårslöfte och vanligast har med hälsa att göra. Äta bättre, Hälsosammare liv och träna mer är vanligast och fimpa för gott är knappt kvar på 10e plats. 2 av 10 orkar hålla sitt Nyårslöfte.

Så här kommer 5 Tips som gör att du kan bli en av de två som kommer att lyckas hålla ditt Nyårslöfte för 2016.

 

1. Motivantion till att hålla nyårslöftet – varför ska jag hålla löftet

Du ska själv vilja och orka driva igenom ditt löfte. Motivation är det som gör att du lyckas när det känns tråkigt och svårt att motivera. Svårt att hålla ditt löfte får du om du fallit för grupptryck eller partnerns krav och inte själv ser anledningen. Blanda gärna en en person till så ni tillsammans kan motivera varandra.

2. Förenkla nyårslötet- Ta små steg

Se till att du bokar in och skapar tid och möjlighet att hålla ditt nyårslöfte. Gäller det träning så planera in i godtid så du hinner med att gå till gymmet eller ta dina promenader eller gäller det HÄLSA och MAT så köp hem bra ingredienser och hitta spännande recept så det blir gott och inbjudande och inget som akut måste slängas ihop.

3. Tydligt nyårslöfte-  vad är löftet

Konkretisera och förtydliga ditt mål så du enkelt kan skapa delmål och veta när du har uppnått ditt Nyårslöfte. Ex. Sluta äta sötsaker. Målet jag får äta efterrätter är jag blir bjuden men får inte själv köpa smågodis eller tröstäta choklad utan ska istället …..  Följ upp och skriv gärna ner.

4. Belöning när du uppnår nyårslöftet eller varför inte delmålen

Var noga med at följa upp och ge dig själv positiv energi när du lyckas och missar du ett delmål satsa på nytt igen, direkt. Ändra eventuellt ditt upplägg och kämpa vidare. Sätt upp en målbild tex att när jag har tränat som planerat i en månad så ska jag boka in en skön massage och efter 2 månader så är jag värd en manikyr.

5.  Varför vänta tills nyår – du kan börja NU!

Alla bra idér och mål som man vill uppnå bör man starta med direkt ….Men de är alltid roligare att göra det tillsammans med ett glas bubbel och i goda vänners sällskap så bjud på en fest när du kommit på ett nytt MÅL!

Lycka Till och GOTT NYTT ÅR 2016

Octean Nyårslöfte 2016 Silicea