010-703 68 00 info@octean.se

Octeans produkter godkända

Octeans produkter Original Silicea och Aktiv Djurvård serien är nu också godkända enligt Apoteket AB kvalitetskontroll. Kvalitetskontrollen har de försökt beskriva i 6 steg:
kvalite-top-banner3

Sex skäl att alltid lita på Apotekets produkter

1. Behovskontroll

Det första steget handlar om att ta reda på att produkten verkligen behövs och gör nytta. Alla produkter som säljs hos oss ska på ett eller annat sätt bidra till bättre hälsa och göra det enklare att må bra. Vi bevakar aktivt produkter som finns på marknaden och nyheter som dyker upp. Här får vi bra tips från både personal och kunder.

2. Leverantörskontroll

I steg två kollar vi så att leverantören lever upp till våra högt uppsatta krav. Granskningen är uppdelad i tre block: kvalitet, miljö och sociala och etiska krav. Vi har en egen uppförandekod (Code of Conduct) som vi jämför alla leverantörer mot. Först får leverantören svara på våra frågor, och om det behövs åker vi ut till fabriken och gör en egen granskning. Om det t ex är för dåliga arbetsförhållanden på en fabrik vill vi inte sälja produkter därifrån. Ibland leder det till att leverantören förbättrar sina arbetsvillkor för att kunna få sälja produkten hos oss.

3. Funktionskontroll

I steg tre tar vi hjälp av experter och konsumentpaneler för att se till att produkten fungerar som den ska. Varje produkt som vi säljer måste hålla vad den lovar och vara märkt på rätt sätt för att inte vilseleda någon. Leverantören får skicka in studier som bevisar effekten och dessa studier granskar vi innan vi tar in produkten i sortimentet. Om studierna inte är tillräckliga begär vi ytterligare information eller tackar nej till produkten. Det är inte ovanligt att leverantören får ändra på märkningen efter vår granskning.

4. Skonsamhetskontroll

I steg fyra granskar vi innehållet, så att produkten är så skonsam som möjligt med bibehållen funktion. Vi synar alla ingredienser för att minimera risken att produkten orsakar exempelvis allergi, irritation eller hormonstörning. Totalt sett har vi en ovanligt tuff hållning till ingredienser, och det leder till att vi tackar nej till att sälja en hel del produkter som finns i annan handel.

5. Miljökontroll

I steg fem tittar vi på miljöeffekterna. Både våra egna och oberoende experter granskar produkten så att den belastar miljön i minsta möjliga omfattning. Ämnena ska vara lätt nedbrytbara och inte ansamlas i naturen. De ska inte heller vara giftiga för vattenlevande organismer. Dessutom ska produkten ha en bra förpackning som kan återvinnas.

6. Kompetenskontroll

I det sista steget kollar vi så att all personal som jobbar på våra apotek har rätt kompetens för att ge råd om våra produkter. Det är viktigt att våra kunder känner sig trygga med de rekommendationer vi ger och därför utbildar vi personalen löpande och ser till att de har kunskap om sortimentet. Vi testar också personalens kunskap regelbundet.

5. Miljökontroll

Vi gör alltså vårt allra bästa för att du ska känna dig trygg med vårt sortiment och kunna handla våra produkter med gott samvete. Eftersom kvalitet är så viktigt för oss har vi en kvalitetsgaranti på alla egenvårdsprodukter* vi säljer. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd, får du pengarna tillbaka!

Läs mer här

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FS04539-02_Octean_SiliceaOSBB_500mllimpa_glyc Utskrift limpa_andro limpa_bi limpa_lady mn8 logo limpa_saframyl

Pin It on Pinterest

Share This